Colegiul de Studii Integrate

Dorim un viitor mai bun creat de noi

Colegiul de Studii Integrate a fost fondat în anul 2017 ca subdiviziune a Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere" în colaborare cu Consiliul Raional Drochia. În anul 2020 Colegiul de Studii Integrate al USPEE "C.Stere" oferă Diplome de Calificare primei promoţii. 52 de absolvenţi ai Colegiului îşi continuă studiile în cadrul Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene "Constantin Stere".​

Gheorghe Avornic
Gheorghe Avornic, Administrator
Angela Croitor
Angela Croitor, Director
Cristina Donici, Director adjunct
Ina Vizitiu
Ina Vizitiu, Director adjunct

Sarcina colegiului

Colegiul de Studii Integrate al USPEE “C.Stere” are ca scop pregătirea profesională a eventualilor specialiști cu caracter aplicativ pentru economia națională în diverse domenii.
Pe lângă furnizarea cunoștințelor într-un domeniu concret, colegiul creează mediul favorabil pentru dezvoltarea propriei personalități și acumularea practică a experienței profesionale.
Programele aplicate în colegiu corespund nivelelor 4 - 5 ISCED asigurând instruirea necesară atât pentru posibilitatea susținerii examenului de bacalaureatului cât și cea profesională.
Perioada de studii în colegiu este:
- Pentru absolvenții deținători ai certificatului de 9 clase (studii gimnaziale) studiile se realizează într-o perioadă de 4-5 ani
- Pentru deținătorii diplomelor de bacalaureat o perioadă de 2-3 ani.
Absolvirea colegiului: La finalizarea studiilor, absolventul obține diploma cu calificarea în unul din domeniile prestabilite.
Absolventul studiilor de colegiu are posibilitatea de a se angaja în câmpul muncii și de a continua studiile superioare în baza diplomei de bacalaureat sau a diplomei de colegiu.

Faceți cunoștință cu profesorii noștri de conducere

Cristina Donici
Profesor, limba și
literatura română

Succesul poate începe cu un profesor care crede în visul tău. Noi avem încredere în fiecare din voi și va așteptăm cu drag la Colegiu

Doina Gontea

Doina Gontea
Profesor, discipline economice

Noi, profesorii, va suntem alături pentru a vă îndruma și dezvolta calitățile personale, pentru a oferi noi cunoștințe pentru viitori profesioniști.

Dumitru Malesenco

Dumitru Malesenco Profesor, specialitatea Jurisprudență

A vorbi despre elevii Colegiului de Studii Integrate, înseamnă a descrie o mare familie, pentru care prietenia, și ajutorul reciproc sunt valori primordiale.

Valeria Ciumac

Valeria Ciumac
Profesor, limba și
literatura română

Elevii sunt oglinda acestei instituții. Ei sunt sufletul și viitorul Colegiului.

Statistici

78+

Absolvenți

36+

Localități

32+

Cadre didactice

319+

Studenți

Ce spun studenții noștri

Am ales să devin elev al Colegiului de Studii Integrate. Absolventul colegiului are posibilitatea la 19 ani de a se angaja în câmpul muncii și de a continua studiile superioare în baza diplomei de specialitate, sau a diplomei de bacalaureat.
Dima Ojovan
Dima Ojovan
Aici, în instituţie, mi-am valorificat aptitudinile, m-am simţit apreciată la justa valoare, lucrez zilnic pentru a deveni un adevărat profesionist în domeniul ales.
Olga Manea
Olga Manea
Relaţiile de parteneriat dintre profesori şi elevi motivează. Suntem auziţi, părerea noastră contează. Orele de practică sunt realizate în instituţii de profil, obţinem experienţe utile.
Anastasia Daneliciuc
Anastasia Daneliciuc
Colegiul de Studii Integrate a devenit platforma de start pentru propria afacere. Sunt mândru să fiu ghidat de profesorii profesionişti, mentorii din mediul de afaceri.
Artur Gheorghilaş
Artur Gheorghilaş